"In een winkelstraat moet je het voor 70 procent hebben van passage"

25 maart 2021
© Yorick Jansens (Belga)
Vanaf zaterdag kan winkelen in niet-essentiële winkels in ons land alleen nog op afspraak. De handelaars in ons land twijfelen of ze nog veel klanten zullen zien.

Winkelen in niet-essentiële winkels kan vanaf zaterdag alleen nog op afspraak. In Nederland doen ze dat al sinds begin deze maand op die manier. Nicole Schins van 'Nicole Exclusieve Damesmode' in Maastricht had liever een volledige lockdown gehad, zo vertelde ze in 'De Ochtend'.

"De extra klanten die je normaliter hebt, voelen zich op het moment dat ze een afspraak maken een beetje bezwaard. Stel dat ze bijvoorbeeld niks kunnen vinden. Die groep maakt dus geen afspraak. Ze lopen wel langs de etalage, maar ik mag ze niet binnenlaten, want in Nederland moeten we vier uur van tevoren een afspraak gepland hebben, anders riskeer je een boete van 4.000 euro."

"In een winkelstraat moet je het voor 70 procent hebben van passage"

Ook handelaars in ons land twijfelen of ze nog veel klanten zullen zien. "Een goede winkel heeft 30 procent vast cliënteel waar de kosten mee gedekt worden. In een winkelstraat moet je het voor 70 procent hebben van passage. Dat heb je nu niet meer", zegt Nico Volckeryck, handelaar en voorzitter van NSZ Antwerpen.

Beluister het gesprek met Nicole Schins en Nico Volceryck in 'De Ochtend' via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: