"Is eerste klasse op de trein echt nodig?"

11 mei 2015
Wat is jouw idee voor morgen? Wat zou jij veranderen als je het één dag voor het zeggen had? Dat willen we bij Radio 1 van jou te weten komen. Alle ideeën zijn welkom via www.bel10.be of via #BEL10. Frank Deboosere geeft alvast het goede voorbeeld: "Is eerste klasse op de trein echt nodig?"

 

 

Frank kreeg 1 minuut om zijn idee te verduidelijken:

"Een trein is fijn, maar niet als we met teveel zijn. In de piekuren zie je overvolle tweedeklassecoupés, terwijl de eerste klasse vaak leeg is. Als we dat klassesysteem nu eens afschaffen? Dan is er meer plaats voor iedereen. Want mobiliteit is een basisrecht dat je niet mag opdelen in hokjes"

"Iedereen gelijk voor de treinwet dus. Of laat iedereen in eerste klasse spelen!"

 

Is "eerste klas" op de trein echt nodig? #BEL10

— Frank Deboosere (@frankdeboosere) May 10, 2015

 

BEL10?

Wat is jouw idee voor morgen? Wat zou jij veranderen als je het één dag voor het zeggen had en hoe zou je dat doen? Dat willen we hier bij Radio 1 van jou te weten komen. BEL10 heet de actie, en de bedoeling is dat we met al jouw ideeën aan de slag gaan, en ze uiteindelijk voorleggen aan de bevoegde ministers.

Eenvoudige ideeën, complexe ideeën, een idee of over de maatschappij, het vervoer, het klimaat… Alles is welkom via www.bel10.be of via #BEL10 (Facebook, Twitter, Instagram,...)