Eet je voor het klimaat beter lokale groenten en fruit?

28 juni 2021
© Hector Farahani (Unsplash)
Misschien sta jij ook wel eens in de supermarkt te onderzoeken waar de groenten en fruit vandaan komen. Je wil wat ecologischer beginnen leven en laat daarom de bananen uit Peru, de boontjes uit Kenia en druiven uit Australië, links liggen. Die komen van zo ver, en dat kan toch niet goed zijn voor het klimaat? Experte duurzame voeding Tessa Avermaete (KU Leuven) stelt dat die denkwijze niet altijd terecht is.

"Het gaat misschien in tegen wat je spontaan zou denken, maar eigenlijk is het niet zo erg om groenten en fruit te eten die van ver komen" zegt experte duurzame voeding Tessa Avermaete (KU Leuven) in deze nieuwe video van 'Wat zegt de wetenschap'. "Voor het klimaat zou het zelfs beter zijn als we voedsel enkel daar verbouwen waar dat het meest efficiënt kan, zelfs als dat 5000 km van hier is."

Bekijk de video:

Lees ook: