“Egypte leeft van het toerisme”

26 oktober 2018
Het toerisme in Egypte zat een paar jaar in het slop, maar volgens toerismegroep TUI komt daar verandering in. Deze vakantie trekken dubbel zoveel mensen naar Egypte dan de voorbij jaren.

Ruth Vandewalle, een Vlaamse die in Caïro woont, bevestigt dat er meer toeristen zijn dan de vorige jaren. “In 2011 brak de Arabische Lente uit, en vertrouwden mensen het niet. En in oktober 2015 werd een Egyptisch passagiersvliegtuig neergehaald. Die aanslag werd opgeëist door IS. Sindsdien zijn heel wat grote vluchten stopgezet. Mensen konden niet meer zomaar naar Sharm El Sheikh vliegen.”

“Maar dat is nu terug op gang aan het komen. De situatie is zeker stabieler geworden. In 2015 en 2016 waren er nog veel bomaanslagen. Vorig jaar in april en mei waren er ook nog een paar, maar niet op de toeristen.”
En dus promoot het land opnieuw zijn toerisme, met een spectaculair filmpje. “Ze willen de boodschap sturen dat het land veiliger is geworden, en dat klopt ook.”

Dé reden waarom Egypte volop inzet op toerisme, is natuurlijk economisch. Vandewalle: “Egypte leeft echt van het toerisme. Zestig procent van de bevolking is er direct of indirect van afhankelijk voor inkomsten. Toeristen zijn hier dus broodnodig.”

Herbeluister

Lees ook