Eindelijk Cultuur! 'Cultuurtips voor de zomer

25 juni 2021
Eindelijk is het zover: de cultuursector staat te popelen om erin te vliegen. Waar de zomer traditioneel een pauzemoment was in het culturele jaar, zal de zomer van 2021 er eentje worden van culturele heropstanding. Op 'Uit in Vlaanderen' kan je het uitgebreide cultuuraanbod bekijken. 'Culture Club' pikte er alvast enkele fijne tips uit!

Eindelijk! Meer dan een jaar nadat de coronapandemie de cultuursector dwong tot sluiting en bijzondere kleinschalige evenementen, komt er weer een fijne culturele zomer aan. 

Op vrijdag 25 juni hoord je op Radio 1 de tips van onze presentatoren en hun gasten. 's Avonds zette 'Culture Club' de toon verder, en draait de uitzending volledig rond zomertips! Hieronder vind je alvast een selectie. Krijg je er daarna nog niet genoeg van? Check dan zeker ook eens uitinvlaanderen.be.

Een humoristische rondleiding door Jeroom op 'Activewear' in Hasselt

Meer dan ooit laat de mode zich inspireren door de sportwereld. Wielershorts, hoodies en sneakers veroveren de catwalk. Ontwerpers laten zich verleiden tot experimenten met technische materialen zoals neopreen, spandex en tule. Kies voor een unieke audiotour ingesproken door gastcuratoren Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée. Of wil je liever een alternatieve en kortere route? Doorspekt met wat humor? Opteer dan voor de rondleiding met Jeroom.

Meer info over 'Activewear' vind je op modemuseumhasselt.be

Activewear
Activewear

De prachtige foto's van Jimmy Kets op het 'Antwerp Photo Festival'

Als persfotograaf voor De Standaard maakt Jimmy Kets indringende beeldverhalen in binnen- en buitenland. Krachtige foto's doen je slikken, doen je ogen opentrekken, doen je glimlachen.

Laat je raken door deze overzichtstentoonstelling, door Kets zelf samengesteld.

Meer info over 'Antwerp Photo Festival' vind je op antwerpphoto.be

Antwerp Photo Festival
Antwerp Photo Festival

Genieten van Johan Heldenbergh in 'Mijn vader is een saucisse'

Eindelijk mogen we nog eens de cinema! Deze film is alvast een aanrader: 'Mijn vader is een saucisse'.

Zoe (12) is beste maatjes met haar vader. Wanneer Pap in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit om acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen Zoë's ouders. Ze is de enige die gelooft dat haar vader een supergoed acteur zou kunnen worden...

'We kunnen eender waarheen' met Brecht Evens

Eén ding staat vast: je kan deze zomer misschien eender waarheen, maar toch kom je best naar Hasselt.

Want de internationaal bekende kunstenaar, striptekenaar en graphic novellist Brecht Evens houdt er zijn eerste Belgische solotentoonstelling, in Het Stadsmus en Villa Verbeelding! Een unieke kans om je te laten onderdompelen in een roes van zinderende kleuren, prikkelende verbeelding en onverwachte plotwendingen.

Meer info over 'We kunnen eender waarheen' vind je op visithasselt.be

Expo Brecht Evens
Expo Brecht Evens

Cult!, de koepel van cultuurcentra, lanceerde samen met de Federatie van Boekingskantoren en de afgelopen zomer opgerichte Crisiscel Cultuur de campagne ‘Eindelijk’ om de heropening van de cultuursector kracht bij te zetten. De campagne wordt gesteund door publiq, de organisatie achter UiTinVlaanderen, Radio 1 en De Morgen.

Meer info vind je ook op demorgen.be

Lees ook: