Elke dag verdwijnt er wel iets

1 juli 2016

Luk Haekens werd wereldberoemd als de geslepen straatinterviewer van De Ideale Wereld maar lang lang geleden, toen de dieren nog spraken en de podcast nog moest worden uitgevonden, werkte hij bij Radio 1 voor het onvolprezen programma Piazza.

Daarin gaf de legendarische radiomaker Edwin Brys jonge reporters zoals Luk de kans om prachtige radiodocumentaires te maken. Over de laatste Ijslandvaarders bijvoorbeeld, of over een wassalon in de Marollen. Over de para's in Somalië of een kerk waar mensen nog aan de lopende band gaan biechten.

Samen maakten ze ook 'Elke dag verdwijnt er wel iets', een onwezenlijk mooi portret van rusthuis De Bijster in Essen, een van de eerste plaatsen in ons land waar bejaarden met dementie indertijd terecht konden.

Die meermaals bekroonde documentaire zenden we opnieuw uit. Je kan hem ook hieronder beluisteren. Of downloaden als de eerste aflevering van de gloednieuwe Podgrond podcast

En we hebben het over Wanderland, de podcast waarin Gertjan Van Hellemont, de frontman van Douglas Firs, al wandelend mijmert met collega muzikanten zoals Admiral Freebee, Bart Peeters en Spinvis.