Elke stap telt: Ivo De Bisschop wandelt grens van België af voor parkinson

9 oktober 2020
© Henry Xu (Unsplash)
Ivo De Bisschop wandelt in 49 dagen de grens van België af en zamelt ondertussen geld in voor onderzoek naar geneesmiddelen tegen de ziekte van Parkinson. Hij kreeg immers enkele jaren geleden ook zelf de diagnose, en heeft ook gemerkt dat er nog steeds een taboe op de ziekte rust.

Verschillende gezondheidsgoeroes zeggen dat je dagelijks 10.000 stappen moet zetten, maar Ivo De Bisschop gaat letterlijk een stap verder. Op 49 dagen wil hij de volledige grenslijn van België afstappen om geld in te zamelen voor de ziekte van Parkinson.

Drie en een half jaar veranderde Ivo zijn leven compleet toen hij zelf de diagnose van parkinson kreeg. De schok was groot, maar wat hem nog meer verbaasde was het taboe dat nog steeds rond de ziekte heerst. Daarnaast bestaat er nog steeds geen medicijn om parkinson te genezen of stabiliseren. Met de ‘Stop Parkinson Walk’ wil Ivo meer visibiliteit creëren rond de ziekte en tegelijk geld inzamelen voor toekomstige onderzoeken naar geneesmiddelen tegen de ziekte van Parkinson.

Het was al lang een droom van mij om de grens van België af te stappen

48 dagen geleden begon de tocht van Ivo en morgen zal hij eindelijk zijn doel bereiken. "Op de eerste plaats doen we het voor de bewustwording rond de ziekte van Parkinson, maar het was ook al lang een droom van mij om de grens van België af te stappen", vertelt Ivo in 'Byloo'. Morgen zal Ivo rond 15.30u aankomen bij het casino van Oostende. De actie heeft tot hiertoe bijna 300.000 euro opgeleverd.

Meer info vind je op: https://stopparkinson.be/

Beluister het gesprek met Ivo De Bisschop in ‘Byloo’: