"Elon Musk geeft vorm aan het huidige decennium"

23 juli 2019
Belga
#Weetikveel zoomde vandaag in op de figuur Elon Musk, oprichter van onder meer SpaceX en Tesla. Voor De Standaard-journalist Dominique Deckmyn kan de impact van Musk niet overschat worden. “Hij is een genie, het heeft weinig zin om daar aan te twijfelen”.

“Volgens mij is Musk de man die het huidige decennium aan het tekenen is. Als we straks allemaal met elektrische auto’s rijden, is het vanwege die ene figuur: Elon Musk”, aldus Deckmyn.

“Elon Musk wordt tot in den treure vergeleken met Steve Jobs, de voormalige topman van Apple. Ook Jobs heeft een decennium getekend, door van de smartphone een succesproduct te maken”.

“Maar Steve Jobs was vooral een charismatische figuur. Er was altijd iemand naast hem die het echte werk deed. In het oorspronkelijke Apple was dat bijvoorbeeld Steve Wozniak, later onder meer ook Jony Ive”.

“Bij Musk is dat anders. Hij heeft fysica en economie gestudeerd, en dat maakt hem een unieke figuur in de businesswereld. Hij kent zelf alle details van de producten waar zijn bedrijven aan werken, en dankzij zijn fenomenale geheugen kan hij over alles meepraten.”

“Daarnaast slaagt hij erin om de absolute topmensen aan te trekken. Hij overtuigt hen om zicht te pletter te werken voor een hoger doel. We leven in de 21e eeuw, het gaat over meer dan enkel veel geld verdienen. Musk wil van de wereld een betere plek maken,” besluit Deckmyn.

Radio 1 Select