Emmanuel Stockbroekx: "We hebben geen zilver gewonnen, maar goud verloren"

28 augustus 2017
De teneur bij de Red Lions na de 4-2-nederlaag in de EK-finale tegen gastland Nederland is een dag later nog altijd dezelfde: "We hebben geen zilver gewonnen, maar goud verloren", stelt speler Emmanuel Stockbroekx in "De Ochtend".

Stockbroekx schetst kort de feiten: "We gaven een 2-0-voorsprong uit handen. De tweede helft hebben we niet echt meer gespeeld. Toen heeft Nederland ons overklast. Dat is hun verdienste natuurlijk."

In de groepsfase had België Nederland nog geklopt met 5-0. "Die score gaf wel een beetje een verkeerd beeld. Zij hadden toen heel veel kansen: ze hadden meer schoten op doel en meer penaltycorners. Wij waren toen heel efficiënt."

"Gisteren waren we ook erg efficiënt: 2 kansen gingen er meteen in. Zij zijn in de wedstrijd gegroeid en maakten op een bepaald moment een goal. Toen ontplofte het stadion. Dat gaf Oranje echt vleugels, wij stopten met spelen."

"Het thuisvoordeel heeft echt wel gespeeld. Ik heb na de match met een aantal jongens gebabbeld. En die zaten echter op een ander niveau, omdat je zo wordt vooruitgestuwd door 10.000 man."

"Weer hoog mikken in finale van World League en op WK"

Hoe was de sfeer bij de Belgen gisteravond? "Er was veel frustratie. We waren er heel dicht bij. We stonden 20 minuten van het goud. Ook voor mij persoonlijk was het zeer frustrerend. Ik ben er nog altijd heel emotioneel van, want ik kreeg op het einde een gele kaart (waardoor hij 5 minuten naar de kant moest, red), en toen viel ook de 3-2 van Nederland."

"Ik wil nu enkele dagen in de grond kruipen en dan de competitie weer beginnen bij Bloemendaal. Dat is volgende week al. Dus we zullen snel klaar moeten staan."

De volgende afspraak met de Red Lions is de finale van de World League in India in december. "Daar willen we ook presteren, net als op het WK 2018 in India. We hebben een ploeg die hoog kan mikken, maar we moeten wel de koppen bij elkaar steken om te zien hoe we de finales gaan winnen."

Bron: sporza.be

Radio 1 Select