Episode 4 - Brexit tot in Washington

8 juli 2016
Vorige week legde de aanslag in Orlando beslag op de Amerikaanse kiescampagne. Deze week keek de hele wereld, en dus ook Amerika, naar Groot-Brittannië.
De brexit overheerste het wereldnieuws. Donald Trump ging persoonlijk een kijkje nemen in Schotland. Maar hij wist niet precies wat de Schotten nu gestemd hadden. Remain, zo bleek. Trump dacht Leave. Hij werd op Twitter op z’n plaats gezet door Lily Allen, maar kreeg ook van het Clinton-kamp de wind van voor. In de polls moet Trump steeds meer inleveren op Clinton.
Maar de weg naar 8 november is nog lang. En de kandidaten moeten nog bepalen wie ze precies als vice-president willen. Obama? Die probeert intussen zoveel mogelijk Amerikanen te overtuigen om te gaan stemmen. En hij spaart koste nog moeite.
En het overzicht van de week beginnen we met de aanslag in Istanbul en hoe die ook nazindert tot in Washington. Xavier Taveirne & Els Aeyels draaien elke steen om en blikken in één tijd ook al vooruit naar maandag, dan vieren de Amerikanen Independence Day, the 4th of July.

Radio 1 Select