Episode 5 - De ingehouden opluchting van Hillary Clinton

8 juli 2016
Het was een goede week voor Hillary Clinton.
De FBI heeft het onderzoek naar haar e-mailserver afgerond en de aanbeveling voor justitie is: géén vervolging. Ja, ze heeft e-mails verstuurd via een privé-server toen ze Minister van Buitenlandse Zaken was en ja, dat was erg onverstandig, maar vervolgen? Neen, dat zal geen enkele openbare aanklager doen, zei de topman van de FBI. Ze gaat niet helemaal vrijuit, maar ze zal toch iets beter slapen voortaan. En dus kan ze zich nu richten op haar campagne. En dat deed ze in North Carolina. Naast haar op het podium? Barack Obama.
Bij de Republikeinen was Donald Trump –in tegenstelling tot de voorbije weken– op achtervolgen aangewezen. Hij kon alleen reageren. En dat deed hij ook. Dat Clinton niet vervolgd wordt, is voor hem geen verrassing. Hij had het verwacht, want ons systeem werkt niet, zei Trump.
En verder had hij ook nog lovende woorden voor Sadam Hussein. Want hij mag dan wel een slechte man zijn, zei Trump, hij schakelde tenminste wel terroristen uit.
 
Bert De Vroey en Xavier Taveirne zetten alle meningen bij elkaar, bekijken de peilingen van de afgelopen week en blikken vooruit naar de conventies van de Republikeinen en de Democratie. Die beginnen over precies twee weken.

Radio 1 Select