Is er een leeftijd voor alles?

5 september 2019
Een historisch moment op Pukkelpop dit jaar. Onze jongste redacteur (28 en dus nèt uit de pampers) maakt zich er op een gegeven moment de bedenking "ben ik hier eigenlijk niet te oud voor geworden"? Anderzijds was er een bijna 70-jarig koppel voor de tweede keer op Pukkelpop dit jaar. Hun kinderen vonden het festival lange tijd niets (meer) voor hen, maar ondertussen maakten ze komaf met die gedachte. Wanneer ben je - echt of in je hoofd - ergens te oud voor? Of … nog te jong?

In welke omstandigheden voelde jij je voor het eerst ergens niet op je plaats omwille van je leeftijd? Reporter Brecht Devoldere (42) en vonden we de geknipte leeftijd hebben voor de vox pop met die vraag, want 42 is 'niet oud, niet jong'. Dat zegt althans het boek "100 Years: Wisdom From Famous Writers on Every Year of Your Life” van de Amerikaanse schrijver-journalist Joshua Prager. Wil jij als luisteraar trouwens weten waarvoor jouw leeftijd dé geknipte leeftijd is? Sofie geeft je met veel plezier het antwoord!

MNM-presentator Peter Van de Veire is afgelopen zomer, op z’n 47, opnieuw papa geworden. Vijfentwintig twintig jaar geleden werd hij voor het eerst papa. Wat is er de beste leeftijd voor? Beleeft hij dat op oudere leeftijd helemaal anders of niet?

Wie veel te maken krijgt met mensen die er liever jonger uitzien zijn plastische chirurgen. Hoe groot is het aandeel van zijn cliënteel dat daar naar streeft? Waarom kunnen veel mensen hun leeftijd niet gewoon aanvaarden? Een vraag voor plastisch chirurg Alexis Verpaele.

Andere mensen voelen zich dan weer veel ouder dan ze zijn. De veertigjarige zanger Colin H van Eeckhout van de doommetalband Amenra is zo'n "oude ziel". Hij zoekt al lang liefst het gezelschap op van oudere mensen maar moest het in de reportage uitleggen aan onze piepjonge reporter Max Vryens.

"X" of "Y" kleedt zich jong, hoor je wel ns. Maar is het "done", om je op je 70 bv nog te kleden als een jonge hippe vogel? Styliste Linda Van Waesberge screent het straatbeeld op outfits die al dan gepast zijn voor de leeftijd van de drager ervan.

Radio 1 Select