"Er is nog geen opvolger voor mij, maar het zou fijn zijn als het een vrouw is"

26 december 2019
Een week geleden vertelde Jill Peeters voor de laatste keer op VTM welk weer het zou worden. Na 19 jaar stopt ze ermee. Maar wat nu? Heeft ze al andere vooruitzichten, en zal ze televisie niet missen? Gaat ze zich nu volop smijten op het redden van het klimaat, of kiest ze toch een andere weg?

Jill Peeters is gestopt met te doen wat ze 19 jaar lang zo fantastisch goed gedaan heeft, het weer voorspellen. Het besef dat ze nog 20 jaar moet werken, deed haar de beslissing nemen. Want nog eens zo lang weervrouw zijn, dat zag ze zichzelf niet volhouden.

Ik was die job niet beu, integendeel

“Ik was die job niet beu, integendeel. Ik heb het altijd graag gedaan, tot mijn laatste weerbericht”, vertelt ze in Wordt Vervolgd. “Maar toen het besef kwam dat er nog eens 20 jaar moet gewerkt worden, heb ik besloten dat ik iets anders wil doen”.

Het kader waarin Jill werkte is de voorbije jaren hard veranderd. “Het tempo ligt hoger en er zijn veel meer media die bespeeld moeten worden. 19 jaar lang ben ik daar als een tornado met volle goestig doorheen geraasd, maar ik kan dat niet nog eens opbrengen. Dus neem ik mijn ervaringen mee en probeer ik gewoon 'content' te zijn”.

Toch stopt ze niet omdat het te intensief was, voorlopig heeft Jill gewoon nood aan even niets. “Ik heb alles samen gedaan. Ik was voltijds weervrouw, en hield me daarbovenop bezig met klimaatcommunicatie. Daarbij heb ik ook nog eens drie dochters en een geweldige man, en daar moet je ook allemaal tijd in steken”.

Als 44-jarige kan ik ook nog wel een paar jaar meedraaien in de media.

Jill’s leeftijd is ook niet de reden. “Als 44-jarige kan ik ook nog wel een paar jaar meedraaien in de media. Hoewel mijn Amerikaanse weercollega’s wel met pensioen gaan vanaf ze 40 zijn”.

En nu?

“Nu is alles nog ok, ik denk dat het een lange kerstvakantie zal worden. Maar waarschijnlijk zal ik de leegte wel voelen vanaf februari”, aldus Jill. “Ik heb al heel veel aanbiedingen en uitnodigingen gekregen van zowel de media als bedrijven, dus we zullen wel zien”.

“Eerst ga ik eventjes ‘ontkoppelen’, dan kan de creativiteit opnieuw opborrelen. Dat heb ik nodig. Zuurstof in mijn agenda en mijn hoofd, zodat er mooie dingen kunnen ontstaan”.

Er is nog geen opvolger of opvolgster voor mij, maar het zou wel fijn zijn als het een vrouw is.

Er is nog geen opvolger of opvolgster voor mij, maar het zou wel fijn zijn als het een vrouw is. Graag op tv komen is niet genoeg, er is veel meer nodig. Er zijn steeds meer extreme weersituaties, en je moet ook wel de nodige kennis hebben om al die zaken te kunnen toelichten.

Beluister het volledige gesprek:

Lees ook: