Er was eens...

3 november 2018
Binnenkort start op Canvas ‘Er was eens’: een zesdelige documentairereeks over het Koninklijk Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel.

Je maakt er kennis met de ontdekker van het voorlopig oudste insect ter wereld. Die gaan we niet uitnodigen in Interne Keuken. De man die ontdekte dat alle dino’s wellicht veren hadden. Ook niet. Een wetenschapper die vermoedelijk de oplossing heeft gevonden voor de opwarming van de Aarde, maar zelf denkt dat het te laat is. Een andere keer misschien. Een taxidermist die een tijger in zijn diepvries heeft liggen die hij graag zou willen prepareren voor een wedstrijd volgend jaar. Gaan we laten passeren. Iemand die met de computer zelf organismen bedenkt om fouten in de evolutieleer op te sporen. Doen we ook niet.

Allemaal razend interessant, maar we hebben maar 1 stoel en 1 bordje soep over deze week. Dat reserveren we voor professor Erik Verheyen, ontdekkingsreiziger van grootvader op kleinzoon.

Hij doet in Congo onderzoek naar dieren. Dieren die je gewoon op de markt kan kopen om op te eten. Hij onderzoekt niet zozeer de dieren zelf, maar wat er in zit aan andere dieren. Wormen en virussen en zo. Dat leek ons het ideale gespreksonderwerp voor bij het middageten.