Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Afbeelding van het programma: De Tribune

De Tribune

"Er is weinig veranderd. Bayat pronkt graag met gemiste oproepen van Verschueren"

ma 7 okt. - 8:56

Het is deze week een jaar geleden dat het voetbalschandaal uitbrak in België. De meest recente aflevering van 'De Tribune' is gewijd aan de bom die ontplofte op 10 oktober 2018. Wat weten we al? Wat is er veranderd? En wat zit er nog aan te komen? Gasten waren Peter Vandenbempt en Bart Lagae van 'Het Nieuwsblad'.
Mogi Bayat (© Belga)

In deze aflevering hoor je ook:

  • Dat de bal onder meer aan het rollen ging omdat een clubbestuurder, met ook een hoge functie bij de gerechtelijke politie, de bedreigingen van Mogi Bayat beu was. 
  • Waarom ook andere matchen dan KV Mechelen-Waasland-Beveren verdacht zijn, maar het onderzoek daarnaar waarschijnlijk met een sisser zal aflopen.
  • Dat je de telefoontaps uit het onderzoek zelf kan nalezen op de website van het BAS.
  • Wie de "Oscar van de Propere Handen" in ontvangst mag nemen.
  • Hoe het beeld dat Peter Vandenbempt heeft van een voetbalscout niet overeenkomt met een factuur van 500.000 euro.


"Bayat heeft begrepen dat hij geld verdient dankzij clubs en niet dankzij spelers"

Makelaars Dejan Veljkovic en Mogi Bayat zijn spilfiguren in het hele voetbalschandaal. Terwijl Veljkovic spijtoptant is geworden, houdt Bayat de lippen op elkaar tegenover het gerecht. Een anekdote uit het voetbalmilieu lijkt dan weer te tonen dat er weinig veranderd is.

"Bayat pronkt graag met het aantal gemiste oproepen van Michael Verschueren op zijn telefoon", weet Peter Vandenbempt. "Hij gaat er overal mee rond om te tonen dat Michael Verschueren hem belt om zijn problemen op te lossen."

"In het voetbal denken mensen pragmatisch. Clubs zitten met spelers waar ze vanaf willen of met andere problemen. Clubs doen een beroep op om het even wie die problemen kunnen oplossen en de grote troef van Bayat is altijd geweest dat hij problemen kan oplossen, die anderen niet kunnen oplossen."

"Wie binnen de voetbalwereld komt aandraven met opmerkingen over ethiek of deontologie, wordt weggelachen. Dat is de realiteit. Wat mensen in het voetbal me vertellen is dat er nauwelijks iets veranderd is."

Dat pragmatisme wordt clubs soms ook wel opgedrongen, vult Bart Lagae aan. "Clubs hebben vaak geen andere keuze. Adrien Trebel heeft een contract bij Bayat. Als Anderlecht Trebel wil verkopen, hebben ze geen andere keuze dan om te werken met Bayat."

"Bayat heeft heel zijn businessmodel gebouwd rond het idee dat hij zijn geld verdient dankzij de clubs en niet dankzij de spelers. Dat heeft hij als een van de eerste makelaars begrepen. Clubs zijn blij met hem te kunnen werken."

Beluister de integrale uitzending van 'De Tribune':

Bron: sporza.be en 'De Tribune'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet