Erhan Demirci na kritiek van John Cleese: "Wij Limburgers zijn toch lieve, fijne mensen?"

20 juni 2018
"Luie, dikke, met bier doordrenkte, pseudo-Franse rotzakken": zo heeft John Cleese enkele dagen geleden op Twitter het publiek omschreven dat in de zaal zat tijdens zijn jongste show in de Ethias Arena in Hasselt. Comedian Erhan Demirci vindt het vreemd dat Cleese zijn gal spuwt over Limburg. "Bijna iedereen speelt juist het liefst in Limburg omdat je daar vanaf minuut 1 leuk wordt ontvangen."

Het was alsof ik "Moby Dick" aan een bende nomaden voorlas." Nee, John Cleese was niet mals voor de Limburgers na zijn passage in de Ethias Arena.

Ondertussen gooide de Britse comedian nog meer olie op het vuur met een "verontschuldiging" op Twitter. "Mijn excuses aan de inwoners van Hasselt. Het was verkeerd van me om ze als pseudo-Frans te omschrijven. Ze zijn, natuurlijk, pseudo-Nederlands."

De Ethias Arena is not amused met zijn uitlatingen, maar comedian Erhan Demirci kan er best om lachen. "Het is vooral grappig, toch?", zegt hij in 'Radio Rusland'. "Nu halen we eindelijk het wereldnieuws. Wie zijn die Limburgers? Ik vind de vergelijking met de Nederlanders wel leuker dan die met de Fransen."

"Cleese is bijzonder grappig. In Hasselt heeft hij blijkbaar een slechte show gehad. Hij heeft zich op een grappige manier of op zijn manier afgereageerd. We voelen ons toch een beetje aangesproken want wij Limburgers zijn toch lieve, fijne mensen? We kunnen hem een smurfenvlaai sturen en de volgende keer maken we het goed."

Toch vindt Demirci de uithaal van Cleese vreemd. "Gisteren had ik het er nog over met enkele andere comedians. Bijna iedereen speelt juist het liefst in Limburg omdat je daar vanaf minuut 1 leuk wordt ontvangen. Je krijgt lekker eten en drinken, het onthaal is leuk, het publiek is zalig en de zalen zitten vol. Het is raar dat het net bij hem niet lukte."

Demirci schuift 1 controversiële piste naar voren over het publiek dat de show van Cleese in Hasselt bijwoonde. "Het blijft tussen ons, maar ik heb horen zeggen dat hij in Limburg speelde omdat het Sportpaleis niet kon. Hierdoor zijn heel wat Antwerpenaars naar Hasselt afgezakt om de show te zien."

Beluister het interview met Erhan Demirci:

Bron: vrtnws.be en 'Radio Rusland'

Lees ook: