Erik Goossens: "De schuld delen is de enige manier om het te doen lukken"

29 november 2017
Tegenwoordig lijkt het wel alsof geen enkel koppel voor altijd samen blijft. Maar zo een scheiding is ook niet alles. En soms heb je er zelfs spijt van.

"Wij zijn uit liefde gehuwd"

Lut is ervaringsdeskundige. Zij en haar man gingen jaren geleden uiteen, maar zij heeft er nog steeds spijt van: "Ik ben er nog altijd van overtuigd dat wij uit liefde gehuwd zijn. Ook nu zien we elkaar nog graag, maar samen zijn we niet meer." Lut heeft kinderen met haar man, maar haar ex-man heeft nu ook een ander gezin. 

Voor Lut was er geen gegronde reden om uit elkaar gegaan: "Het is zo verlopen. Wij waren hippies in de periode van vrij liefde. Bij hem is dat op een bepaald moment serieuzer geworden.

"Bieke heeft me niet veroordeeld"

Erik Goossens kan zich in Luts situatie verplaatsen: "Wij hebben de beslissing genomen om samen te blijven, omdat ik voelde dat ik er spijt van ging hebben." Erik en zijn vrouw Bieke Ilegems zaten een tijdje geleden in een relatiecrisis: "Bieke heeft me niet veroordeeld en gezegd dat het enkel mijn schuld was, maar zij heeft ook een deel ervan opgenomen. Dat is de enige kans om het te doen lukken."

"Wij blijven ook gesprekken voeren met mekaar. En daar komt soms gal uit en dat botst. Maar dat komt omdat het vroeger nooit gebotst heeft."