Erik Van Neygen gaat op zoek naar liedjes over jeugdherinneringen

29 december 2016
In De winter van gaat Erik Van Neygen op zoek naar nummers waarin artiesten jeugdherinneringen ophalen.

De muzikale carrière van Erik Van Neygen startte al in de jaren 60, toen hij samen met klasgenoot Johan Verminnen de groep Motten Drizzle oprichtte. De eerste hit volgde niet lang daarna, toen hij It's a beautiful day uitbracht met Pendulum. Daarna speelde hij onder andere in de band van Raymond Van Het Groenewoud en vormde hij samen met zijn vrouw het duo Erik & Sanne.

Veel nostalgie dus! Daar gaat Erik in De winter van dan ook naar op zoek. We zoeken songs waarin artiesten specifieke jeugdherinneringen oproepen. Eén van de nummers die Erik meebrengt is deze Like a rolling stone van Bob Dylan.

 

Van maandag tot vrijdag ontvangen Evert Venema en Lieve De Maeyer tussen 9u en 12u achtereenvolgens Vincent Byloo, Peter Vandermeersch, Dimitri Leue, Erik Van Neygen, Rik Verheye, Kathy Lindekens, Barbara Sarafian, Clara Cleymans, Sarah Vandeursen en Dirk De Clippeleir.

Elk van hen kiest een thema en roept jou op om bijhorende songs te suggereren. Tussendoor blikken we ook terug op de muzikale winters van lang en minder lang geleden.