Euthanasie op de BBC

9 juni 2011

De BBC gaat maandag een 'assisted-suicide' uitzenden. Hulp bij zelfdoding dus. Of euthanasie, zo u wil. Het betreft een documentaire van Sir Terry Pratchett - die zelf aan alzheimer lijdt - over ongeneeselijk zieke mensen die bewust en vrijwillig uit het leven stappen.

Pratchett is onder meer langs geweest bij Veerle De Wit-Claus en hij volgde ook de hotelmagnaat Peter Smedley die naar Zwitserland reisde om zijn leven te beëindigen met de hulp van de organisatie Dignitas.

De documentaire moet nog uitgezonden worden, maar heeft in Groot-Brittanië de discussie over vrijwillige levensbeëindiging nu al aangezwengeld. Pratchett heeft trouwens zelf aangegeven dat hij het liefst thuis zou sterven op een zelfgekozen moment.

Als u vragen hebt over zelfdoding - voor uzelf of iemand uit uw omgeving - dan kan u de Zelfmoordlijn bellen op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan u van 19.00 - 21.30 uur chatten op zelfmoordlijn.be. Info over een waardig levenseinde voor iedereen vindt u bij het LevensEinde InformatieForum.