De cultuurtips van Eva Mouton

9 november 2018
Illustrator en cartooniste Eva Mouton heeft een nieuw boek uit. 'Het leukste van Eva' is naar eigen zeggen niet zomaar een bundeling van gepubliceerde cartoons maar ook een plekje waar je je angsten kan opschrijven, een paspoort kan maken voor je huisdier of een doktersbriefje van Dr. Mouton uit kan gebruiken voor een moeilijke dag. Speciaal voor 'Culture Club' tipt ze het leukste uit het huidige cultuuraanbod.

Alles komt goed, altijd - Kathleen Vereecken

Alles komt goed, altijd is het beklijvende verhaal van Alice. Een jong meisje dat opgroeit tijdens de Eerste Wereldoorlog in Ieper. Een roman die erin slaagt om door de ogen van protagoniste Alice een informatief en empatisch beeld van de Grote Oorlog te schetsen. De illustraties van Charlotte Peys voorzien de roman van beelden die het verhaal vormelijk begeleiden. 

undefined

Becoming Astrid

Becoming Astrid is een biopic over het leven van kinderboekenschrijfster Astrid Lindgren. De film neemt je mee naar de jeugd van Astrid en vertelt het verhaal van hoe ze uiteindelijk begon met schrijven. Een must see voor alle Pippi Langkous fans.

Becoming Astrid is vanaf 19 december in de zalen te zien. 

Museumnacht in Gent 

Op donderdag zes december kan je weer gratis naar het museum. Acht Gentse musea openen tussen 18u en 01u de deuren. 

Naast het museumbezoek zijn er ook talrijke muzikale interventies en performances bij te wonen. Afsluiten doen ze met een afterparty in Nest 2.0.


Op 6/12 in Design Museum Gent, S.M.A.K., Museum Dr. Guislain, Het Huis van Alijn, Industriemuseum, MSK, STAM en De Sint-Pietersabdij.

Bieke Depoorter in het Foto Museum 

De eerste solotentoonstelling van Bieke Depoorter in FoMU toont Depoorter op een kantelmoment in haar carrière. In deze expositie komen vijf recente projecten aan bod waarin Bieke haar eigen positie als fotograaf bevraagt. 

De expositie van Bieke Depoorter loopt van 26/10/2018 tot 10/02/2018 in FoMu in Antwerpen.

undefined

Vrouwelijke Vlaamse cartoonisten 

Tenslotte tipt Eva nog graag enkele van haar favoriete vrouwelijke cartoonisten. Met name Chrostin, Ilah en NietnuLaura. Allen brengen ze dit najaar een nieuw boek uit.

Sommige meisjes houden niet van roze van Chrostin.

Niet nu Laura van Laura Janssens