Evelien Chiau deelt (bijna) alles op sociale media: "Wel vibrators, geen relatiestatus"

11 juni 2020
Er zijn mensen die hun hele leven sans gêne documenteren op sociale media. Je volgt hen via Twitter, Instagram of Facebook en je lijkt álles over hen te weten te komen. Twitteraar Evelien Chiau is iemand die erg veel over zichzelf prijsgeeft op sociale media.

"Ik ben iemand die zich heel vaak afvraagt wat andere mensen van haar denken", zegt Evelien Chiau in 'De Wereld van Sofie'. "Ik heb ook een paniekstoornis, heb veel angst voor onnozele dingen, maar ik wil mijn leven daar niet door laten leiden." En net daarom zet Evelien zoveel persoonlijke dingen op sociale media.

Zoals, bijvoorbeeld, haar vibrators.

"Tijdens de lockdown was elke man zogezegd aan het masturberen. Daar werden overal mopjes over gemaakt. Dus plaatste ik een foto van mijn vibrators die aan het opladen waren op Twitter, met het onderschrift: 'Het is hier precies Kerstmis'."

"Uw moeder zal nogal fier zijn op u!"

Of Evelien zich iets aantrekt van de reacties die haar posts uitlokken? "Je hebt altijd mensen die daar commentaar op geven, die zeggen dat mijn moeder nu 'nogal trots zal zijn op mij'." En nee, ze weet niet of haar moeder haar posts al gezien heeft: "Geen idee, en als ze het gezien heeft zullen we daar nooit over praten (lacht)."

Slaan en zalven

Twitter en het internet waren ook een uitlaatklep toen Evelien zes jaar geleden opgenomen werd in de psychiatrie: "Ik schreef over mijn verblijf daar. Dat is wel nog wat persoonlijker dan je vibrators online zetten. Maar ik merkte ook dat ik enorm veel steun kreeg online."

Er zijn ook dingen waar ze het nooit over zal hebben: "Ik zal het nooit over mijn relaties met andere mensen hebben, zoals heel wat scheidende koppels doen. Dat vind ik helemaal niet kunnen. Maar dat is erg persoonlijk natuurlijk."

Beluister het gesprek met Evelien Chiau in 'De Wereld van Sofie':

Lees ook: