"Iedereen heeft wel een mening over wat ik zou moeten doen"

29 januari 2018
Zeilster Evi Van Acker besliste in september 2017 om haar zwemvest aan de haak te hangen. Dat wil zeggen dat ze nu op zoek is naar een nieuwe job. En dat gaat niet van een leien dakje.

Twee maanden break

“Ik heb eerst twee maanden echt een break genomen,” zegt Evi. Ze is op reis geweest naar Zuid-Afrika en New York, iets wat ze al lang wilde doen. Daarna is ze begonnen met loopbaanbegeleiding bij Ascento. Haar zoektocht is te volgen op haar blog www.evidurft.be. Op die website schrijft ze haar ervaringen neer en zijn er video’s te zien.

Ze krijgt nu begeleiding van mensen die ze niet goed kent en dat is volgens haar 'een fijne verandering'. Vrienden en familie vragen heel de tijd hoe ver haar zoektocht naar werk staat, en dat irriteert haar.

Een ander leven

Het leven na de topsport is niet zo gemakkelijk. Je moet je afvragen wat je wilt doen, iets waar Evi vroeger niet bij stilstond. 

Ik moet nu nadenken over dingen waarover ik nooit heb moeten nadenken.

“Het leven van een topsporter is lastig, maar langs de andere kant ook gemakkelijk omdat het heel voorspelbaar is”, zegt Evi. Je hele agenda is volgepland, en je bent gefocust op je doel. Dat is nu heel anders."

Evi kan terugvallen op haar diploma bio-ingenieur en ziet de zoektocht naar werk als een uitdaging. Benieuwd waar ze zal terechtkomen? Volg dan zeker haar blog.

Lees ook

Radio 1 Select