Feestend naar het einde: Het Tomorrowland onder de begrafenisondernemers

31 oktober 2017
Dit weekend werden 'de Oscars van de begrafeniswereld' uitgedeeld: de 'European Funeral Awards'. Jozef Eraly viel daar in de prijzen met een uitvaartconcept dat beschreven wordt als een Tomorrowlandbegrafenis.

Uitvaartonderneming Eraly viel afgelopen weekend in de prijzen. "Dat komt omdat we op de fundamenten van onze ouderlijke woning een innovatief totaalconcept hebben gebouwd." zegt Jozef Eraly. Zeg dat wel.

Een uitvaart mag een feest zijn

Voor Jozef Eraly mag een uitvaart er feestelijk aan toegaan: "Het is een modern concept, waarbij we elementen zoals een kist hard verborgen houden. Onze inrichting is ook erg kleurrijk." Dat zijn bedrijf omschreven wordt als het Tomorrowland van de uitvaartondernemingen vindt hij dan ook perfect. Dat vertaalt zich ook naar de wachtmuziek in het gebouw. Onder andere Adele, Rammstein en Coldplay komen er voorbij. 

Naar de wensen van de familie

"We spelen ook de muziek die de familie wil: dat mag zelfs 'Dos Cervezas' zijn. Wij hopen ook dat mensen met een goed en dankbaar gevoel de uitvaart verlaten." zegt Eraly. Voor hem kan het niet gek genoeg, zolang de nabestaanden dat graag willen. Het gekste wat hij al meemaakte? "Een kist bespijkeren met briefjes waarop de mensen een persoonlijke boodschap hadden geschreven."