Filip Dewinter dient klacht in omdat hij gelinkt wordt aan omstreden Chinese vzw

12 november 2018
© Belga
Politicus Filip Dewinter van Vlaams Belang gaat een klacht indienen bij Comité I, het orgaan dat toezicht houdt op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten in ons land. Hij is niet te spreken over een rapport van staatsveiligheid dat gelekt is, waarin zijn naam gelinkt wordt aan een vzw die verdacht wordt van Chinese spionage.

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter gaat een klacht indienen bij comité I, dat toezicht houdt op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten in ons land. Dewinter is niet te spreken over een rapport van staatsveiligheid dat gelekt is, waarin ook hij genoemd wordt. "De staatsveiligheid lekt een rapport dat anderhalf jaar oud is, blijkbaar om mij te schaden," zegt Filip Dewinter op Radio 2 Antwerpen. "Ik heb dat rapport nooit mogen inkijken. De staatsveiligheid heeft mij en andere politici hierover nooit verwittigd. Men moet eens onderzoeken hoe dit soort geheime rapporten tot bij de pers geraken."

Ik wist niet dat de man die verantwoordelijk is voor die vzw een spion was, maar als hij een spion was, was ik James Bond.

Volgens Het Laatste Nieuws voert de Belgische staatsveiligheid onderzoek naar een vzw die verdacht wordt van Chinese spionage. Filip Dewinter zou jarenlang adviseur geweest zijn bij die vzw. "Ik wist niet dat de man die verantwoordelijk is voor die vzw een spion was," benadrukt Dewinter. "Maar als hij een spion was, was ik James Bond. Alles wat ik ooit gedaan heb, zoals mensen ontvangen in het parlement, dat lijkt me niet echt veel met spionage te maken te hebben. Het lijkt mij allemaal zeer van de pot gerukt."

'De Ochtend' ging er dieper op in. Herbeluister:

Bron: vrtnws.be