’Fixdit Podcast Moderne klassiekers’: over vergeten meesterwerken

16 juni 2022
© Fixdit
Schrijverscollectief Fixdit maakt in samenwerking met literair tijdschrift en platform De Gids de ’Fixdit Podcast Moderne klassiekers’. Een langlopende podcastreeks waarin om de twee maanden een opmerkelijk literair werk wordt belicht, geschreven door een vrouw. Ontdek de podcast in 'Zandman'.

Jannah Loontjens en Annelies Verbeke interviewen om beurten kenners over opmerkelijke literaire werken, die in hun eigen tijd bekend waren maar in de vergetelheid zijn geraakt. 

In ‘Zandman’ hoor je ‘Een dwaze maagd’ van Ida Simons. Criticus Arjen Fortuin en Mieke Tillema auteur van de biografie Ida Simons vertellen over het werk.

'Een dwaze maagd' biedt een humoristisch en liefdevol portret van een jong meisje dat opgroeit in de jaren twintig en beschrijft het Joodse familieleven in o.a. Antwerpen en Berlijn. Ook de rest van het kleine, bijzonder sterke oeuvre van Simons komt aan bod, o.a. de novelle In Memoriam Mizzi, over het leven in een concentratiekamp.

Opgenomen in de SALTO Studio’s, Amsterdam, i.s.m. tijdschrift De Gids.

Je hoort de deze aflevering in 'Zandman' op donderdag 16 juni, tussen 22 en 23 uur. Of luister wanneer het je past, via Radio 1 Select of onze app.