Spotify: de favoriete nummers van Fleet Foxes

19 juni 2017
De nieuwe plaat van Fleet Foxes is er eindelijk, na 6 jaar afwezigheid. In die tijd nam Robin Pecknold rustig de tijd, leerde hij houtbewerking (heeft z'n eigen bed gemaakt), schreef wat muziek en luisterde vooral ook veel. Hij stelt zijn lievelingsplaten vanavond voor.

De platen die Robin meebracht zijn er waar hij naar luisterde in de periode van de opname. En die zijn heel erg divers.

Fleurette Africaine van Duke Ellington vind hij zo geweldig, dat hij een thema uit dat nummer gestolen heeft.

Die 'tutu tutu tu', heb ik gewoon gestolen voor On another ocean, een lied op onze nieuwe plaat. Ik moet opletten met waar ik naar luister tijdens mijn opnameperiode, want ik raak snel geïnspireerd.

Nina Simone krijgen we opgelepeld. En Electric Prunes bijvoorbeeld, met David Axelrod, een heel straffe producer, die vaak gesample't wordt door hiphoppers. 

I love David Axelrod. Ik hou van zijn drumsound, we hebben geprobeerd die te kopiëren op het album, maar deze muziek heeft zo'n geweldige, melodramatisch gevoel. Dat heb ik altijd willen hebben in mijn muziek.

Maar Robin Pecknold kiest ook nieuwere dingen. Amen Dunes bijvoorbeeld, een Amerikaanse rockband, of Chris Cohen, een songwriter uit Los Angeles, die vorig jaar nog een nieuw album uitbracht.

Ik ben nu in een fase waarin ik genoeg muziek geluisterd heb én gemaakt, ik weet wanneer iemand weet wat hij doet. En dat is bij Chris Cohen bijvoorbeeld het geval.

De andere keuzes van Robin Pecknold vind je in deze spotifylijst.