"Flikker op, hooikoorts"

16 maart 2016
“Beste hooikoorts, wat je ons nu flikt, kunnen we niet tolereren”. Studio Brussel-presentatrice Babette Moonen zit met een ei.

Niesbuien, rode ogen, slapeloze nachten… ook Studio Brussel-presentatrice Babette Moonen is een hooikoortsslachtoffer. Op Twitter liet ze al weten dat dat absoluut niet leuk is.

Liefste hooikoorts, zullen we één ding duidelijk afspreken? ZO LANG IK EEN WINTERJAS MOET DRAGEN HEB JE HIER NIKS TE ZOEKEN. Kapiesj? Danku.

— Babette Moonen (@babettemoonen) March 15, 2016

 

Hautekiet schenkt haar één minuut zendtijd om haar hart te luchten.

(en dat doet ze in briefvorm)

 

Allerliefste hooikoorts,

Elk jaar ben je daar weer. Tijdens Rock Werchter, waar onze tien zakdoeken in een mum van tijd doorweekt zijn. En we uiteindelijk ten einde raad het papier met onze zorgvuldig uitgedokterde concertplanning gebruiken als laatste redmiddel.

Je bent er op terrassen, waar we met ons genies ongewild alle aandacht trekken. Elke ochtend als we voor de spiegel staan en moeten concluderen dat we er met die rode ogen en dat gezwollen gezicht weer zo duivels onaantrekkelijk uitzien dat make-up of toffe kleren niet zullen mogen baten.

En elk jaar kijken we vol verwachting uit naar de zomer. Omdat dat ondanks jouw gezelschap het beste seizoen is.

Maar beste hooikoorts, wat je ons nu flikt, dat kunnen wij niet tolereren.

Niesbuien, rode ogen, slapeloze nachten, koorts, … het is een offer dat wij hooikoortslijders nog willen brengen in ruil voor dagen met veel zon, festivals, muziek, ijs en gras om in te liggen. Maar niet als we onze winterjas nog aan hebben.

Dat is potsierlijk. En onnodig. Je krijgt je kans nog. Het wordt wel weer zomer.

Flikker op en matig graag tot op Rock Werchter!

 

Foto © VRT

Radio 1 Select