Flirten, versieren, verleiden, ... maar hoe doe je het? En wat mag er nog?

5 juni 2019
De zomer komt eraan: we gaan al eens een terrasje doen, de rokjes worden korter en het vuur schiet in de lendenen. Kortom: tijd om versieren en versierd te worden. De Wereld van Sofie gaat er twee uur op door.

Flirten, het is des mensen. Maar wat mag er nog in tijden van #metoo? Voor wie zich zorgen maakt, is er hulp. Een handleiding bijna, geschreven door experte seksueel strafrecht Liesbeth Stevens, verbonden aan de KULeuven en adjunct-directeur van het Instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen. Zij schreef "Hoe Legaal Te Flirten", uitgegeven door Borgerhoff en Lamberigts.

“Let’s get it on”, “You Sexy Motherfucker”, “Da Ya Think I’m Sexy?”, … er zijn heel wat plaatjes die je kan spelen wanneer je die ene gewaagde move wil maken. Maar zijn ze wel allemaal zo onschuldig als we denken? Sofie scheidt de liefdevolle van de misogyne en ronduit gewelddadige nummers.

“Mijn hond zorgt voor een gesprek”, “Luisteren naar de vrouw”, “Gewoon negeren”, ... “Flirt u wel eens?” Met die vraag trok reporter Brecht De Voldere de straat op, en de antwoorden waren even uiteenlopend als de mensen die hij aansprak.

Een hond of goedkope openingszinnen mogen dan al eens werken, maar hoe pak je het nu echt het beste aan als je een vrouw of man in je bed wil krijgen? Relatie-expert Rika Ponnet leert ons de kneepjes van het vak.

Het is natuurlijk onmogelijk om het over versieren te hebben, zonder te spreken over de ultieme flirter, de ultraverleider, de man die zijn naam leende aan alle versierders die na hem kwamen: Giacomo Casanova. Professor Emeritus Italiaanse letterkunde Sabine Verhulst vertelt ons alles over de Venetiaanse occultist en flierefluiter.

Lees ook