Francken: "Als CD&V problemen heeft met asielbeleid, moet ze haar conclusies trekken"

30 november 2016
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) pikt de kritiek van coalitiepartner CD&V over het asielbeleid niet. "Het beleid is volledig conform het regeerakkoord. Als CD&V daar problemen mee heeft, moet ze haar conclusies maar trekken."
Francken deed deze voormiddag in de Kamer zijn asielplannen voor de komende jaren uit de doeken. Op de tekst kwam kritiek vanuit de oppositie, maar ook - opmerkelijk - vanuit coalitiepartij CD&V. Kamerlid Nahima Lanjri had het over "funadamentele problemen" en de partij liet weten de beleidsnota alleen goed te keuren, omdat de begroting anders in de problemen zou komen.

"De zware uithaal is onterecht", reageert de staatssecretaris in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Er werd gezegd dat ik onmenselijk zou zijn, maar dat hoef ik niet te pikken. Dat is niet juist. Er is een show opgevoerd om mij zwart te maken en dat vind ik beneden alle peil."

Francken benadrukt dat alle punten uit zijn plan conform het regeerakkoord zijn. "Als men fundamentele problemen heeft met het migratiebeleid, moet men fundamentele conclusies trekken. Dan is dat maar zo.