Frank Hoste: "Alleen Bardet kan het Froome nog lastig maken"

10 juli 2017
Vandaag mogen de renners in de Ronde van Frankrijk een dag rusten. Maar wat mogen we nog verwachten van de Tour? Is die nu al gereden, of kan het nog spannend worden? We leggen het voor aan Sporza Tour-commentator Frank Hoste.

"Na de eerste Tourweek zijn we al heel veel renners verloren", zegt Hoste. "Sagan en Cavendish zijn twee grote namen om de sprints spannend te maken. Zonde dat we zonder hen verder moeten."

"Ook enkele belangrijkste belagers van Chris Froome vielen al uit: "Richie Porte zou het Froome lastig gemaakt kunnen hebben, en ook Valverde en Izagirre waren naar de Tour gekomen om een goed klassement te rijden."

Team Sky

Op wie rekent Frank Hoste dan om toch wat spanning in de Tour te krijgen?

"Om te beginnen denk ik dat Team Sky, de ploeg van Froome, minder sterk is dan vorig jaar. Geraint Thomas, de rechterhand van Froome, viel uit in de rit naar Chambéry. Dat kan wel een rol spelen. Thomas bleef altijd als laatste bij Froome, en reed ook met dezelfde fiets als Froome. Als die geletruidrager materiaalpech kreeg kon hij verder met de fiets van Thomas."

"Ik vrees dat Aru nog door het ijs zal zakken. Ik zag vorig jaar hoe de volledige Astana-ploeg op de voorlaatste dag, in de rit naar Morzine, reed in functie van Aru. Maar van zodra ze aan de laatste col begonnen, de Joux Plane, moest Aru lossen."

Aru is volgens mij niet sterk genoeg om het nog twee weken op te nemen tegen Chris Froome, om te blijven aanvallen zoals hij de voorbije week deed.

Schiet er nog over: Romain Bardet. "Voor mij is hij de enige die Chris Froome nog in de problemen kan brengen", besluit Hoste.