Fuck you, pumps!

29 november 2016
Leen Van Severen heeft genoeg van haar pumps en andere schoenen die haar martelen. In de minuut bij Hautekiet legt ze uit waarom ze koos voor een paar fluoroze sportschoenen.

Lieve vrouwen, hoeveel ervaringen hebben wij al gemist doordat we foute schoenen droegen? Stoppen met dansen of de kortste en saaiste weg naar huis nemen omdat stappen op stiletto’s te pijnlijk wordt? Hoge hakken beperken je vrijheid, het zijn de korsetten van de 21e eeuw. En het ergste van al? We doen het onszelf aan.

Iemand vroeg onlangs: het is 20 minuten stappen naar het restaurant, zal dat gaan? Alsof ik een oude vrouw was van wie ze het looprek hadden afgenomen. Maar het is zo: ik mank regelmatig over straat, gemarteld door mijn schoenen.

Genoeg! Ik kocht een paar fluoroze sportschoenen en mijn leven veranderde. Oké, ze maken mijn benen niet langer of slanker maar ze zijn zo comfortabel! Alsof ik al heel mijn leven pipi moest doen en eindelijk kon gaan.

Ik draag ze constant, onder een jeans of onder een avondkleed. Ze zijn een feministisch statement. De straat kan heel vrouwonvriendelijk zijn, dus ik wil sterk in mijn schoenen staan, ik wil op straat komen.

En daarna wil ik een hele nacht kunnen dansen en ik wil dat impulsief kunnen doen. Want dingen die onverwachts gebeuren, zijn vaak de mooiste.

Lees de volledige tirade van Leen op haar blog.