G-LAB stelt gezinswoning open voor de hele buurt

31 januari 2018
Hautekiet maakt de balans op van drie jaar Heerlijk Helder, de campagne die ijvert voor meer duidelijke communicatie door bedrijven, organisaties en overheidsdiensten. Tom Callebaut van Tc-Plus maakt in 2018 van zijn gezinswoning een genereuze ruimte voor het grote publiek.

"We willen van onze gezinswoning een gastvrije plek maken", vertelt Tom Callebaut van G-LAB.

"De 'G' in G-LAB staat dan ook voor gastvrijheid. We willen met ons gezin bekijken hoe we ons huis meer toegankelijk kunnen maken voor de buurt."

We willen de sociale cohesie van de buurt bevorderen en een ideale plek voor reflectie aanbieden.

"De nodige verbouwingen zijn bijna afgerond. We hebben bijvoorbeeld een publieke petanquebaan aangelegd in onze tuin, net als een aantal buitenkamers waar je in overleg gebruik van kan maken. Ook binnen zijn er kamers vrij te gebruiken en de tuin staat open voor iedereen."

Blokperiode

Kan iedereen zomaar voor alle mogelijke activiteiten terecht bij G-LAB? "Neen", zegt Tom.

"Stel: onze kinderen zitten in de blok, dan stellen we onze woning open voor veel meer blokkende studenten. Het blijft in de eerste plaats een gezinswoning, dus er moeten dingen in gebeuren die aansluiten bij ons gezinsleven."

Een gezinswoning gedeeltelijk openstellen voor een breed publiek, dat is niet vanzelfsprekend. Tom: "We halen onze inspiratie uit een quote van Jean-Jacques Rousseau: Vous êtes perdus si vous oubliez que les fruits sont à tous et que la terre n’est à personne."