Ga eens wandelen met Bonobo

14 februari 2017
Bonobo (eigenlijk Simon Green) heeft met 'Migration' de ideale wandelplaat gemaakt, hoewel elektronica het hoofdingrediënt van zijn muziek is. Annelies Moons vertelt in Wonderland (en hier) waarom.

In deze tijden je album 'Migration' dopen, dat is vragen om verwijzingen naar vluchtelingen en crisissen. Maar voor Bonobo mag het allemaal wat breder geïnterpreteerd worden. Hij bestudeert op zijn nieuwe plaat mensen en locaties, en hoe die elkaar beïnvloeden. Dat klinkt allemaal heel geleerd, maar eigenlijk is het gewoon een hele goeie plaat. 

De plaat zelf bevat ook elementen van over de hele wereld. Samenwerkingen met Nick Murphy (vroeger Chet Faker en vooral een Australiër), Rhye (een Amerikaan) en ook Innov Gwana (een Marokkaanse band) en Simon Green/Bonobo zelf, dat is een Brit. 

Hij gaat zelfs nog een stapje verder en integreert geluiden van over de hele wereld in zijn nummers: liften uit Hong Kong, regen uit Seattle en droogtrommels uit Atlanta. 

En toch past de plaat bij jouw lokale velden, bossen en wandelpaadjes. Want hij verbindt het organische van de natuur, met alles wat 'manmade' is, zoals zijn elektronica. Laat de vogeltjes op migration zich dus vermengen met die in jouw buurt en ga op wandel.

Luister hier naar Annelies over Bonobo.