Ga met Radio 1 naar Moskou en Sint-Petersburg

7 oktober 2019
Ontdek de verborgen schatten van Rusland op deze unieke Radio 1-reis. Je bezoekt Moskou en het moderne, betoverend mooie Sint-Petersburg maar ook enkele pittoreske dorpen en stadjes met Unesco Wereld Erfgoed. Jan Hautekiet en Rusland-expert Marijn Trio reizen met je mee.

Schrijf je in voor een unieke Radio 1-reis van Sint-Petersburg tot Moskou van 19 tot 30 augustus 2020, samen met Marijn Trio en Jan Hautekiet. (De reis in het gezelschap van Jan Balliauw en Koen Fillet is volzet!)

Onze Ruslandexperten geven je meer inzicht in de relatie tussen Rusland en het Westen en in de geschiedenis van Rusland maar tonen je eveneens enkele hippe, minder gekende locaties die het hedendaagse Moskou en Sint-Petersburg laten zien.

klik hier voor de brochure

Jouw gezelschap van 19 tot 30 augustus 2020:

Jan Hautekiet is producer, radiomaker, muzikant en schrijver. Hij werkte 40 jaar voor de openbare omroep, bij Radio 1, Studio Brussel en Klara als producer, nethoofd en strateeg. In de jaren '90 maakte hij voor Studio Brussel 'Hallo Hautekiet' en van 2012 tot 2018 maakt hij bij Radio 1 het discussieprogramma 'Hautekiet'. Als muzikant deed hij de afgelopen 40 jaar sessiewerk voor talloze binnen- en buitenlandse artiesten en projecten, recent met ondermeer Patrick Riguelle, Rick de Leeuw en Jan Douwe Kroeske. Hij schreef ondermeer 'Heerlijk Helder' en 'Ons Moeder Zei Altijd'. Jan Hautekiet is voorzitter van het Cultuurloket, Rosas en Sabam.

Jan Hautekiet
Jan Hautekiet

Marijn Trio studeerde Oost-Europese Talen en Culturen aan de universiteit van Gent. Tijdens deze studie ging hij een half jaar op uitwisseling naar Moskou om er aan de Russian State University for the Humanities te studeren. In 2013 maakte hij zijn debuut als redacteur bij Radio 1 waar hij meewerkte aan verschillende programma’s. Sinds 2014 is hij actief als journalist voor 'Het Journaal', het radionieuws en vrtnws.be. Hij is vooral gespecialiseerd in Rusland, Oekraïne en Oost-Europa en reist vaak naar Rusland en Oekraïne om er het nieuws te verslaan en om reportages te maken.

Marijn Trio
Marijn Trio

Radio 1 Select