Ga naar David Gilmour in Tienen

13 juli 2016
Suikerrock bestaat 30 jaar en net vóór die jubileumeditie houdt de legendarische Pink Floyd-gitarist halt op de Grote Markt van Tienen. Een handvol Radio 1-luisteraars kunnen op woensdag 27 juli met onze groeten gaan kijken.

David Gilmour heeft met Pink Floyd uiteraard muziekgeschiedenis geschreven. 'Dark side of the moon' en 'Wish you were here' zijn mijlpalen, maar zijn palmares is natuurlijk veel en veel uitgebreider dan dat. Niet alleen heeft Pink Floyd ruim 250 miljoen albums verkocht, Gilmour is ook een van de beste en meest invloedrijke gitaristen ter wereld, met een uniek geluid dat uit duizenden herkenbaar is.

Eind vorig jaar verscheen zijn vierde (nog maar) soloplaat, 'Rattle that lock' en nu is Gilmour op pad met de Rattle that lock world tour. Een relatief begrip, want met deze wereldtoer doet hij niet meer dan twaalf Europese locaties aan. Wat Tienen ineens zeer exclusief maakt, ook al omdat er maar 10.000 plaatsen zijn op de Grote Markt.

WAAG JE KANS

Enkele daarvan kunnen worden ingenomen door Radio 1-luisteraars. Let op, Gilmour speelt twee keer in Tienen: op woensdag 27 en op donderdag 28 juli. Deze tickets zijn voor de eerste avond. Wie het antwoord weet op deze vraag maakt kans: de helft van de songs op zijn nieuwe plaat heeft Gilmour geschreven met romanschrijfster Polly Samson. Wat is de relatie tussen die twee, wat is zij voor hem?