William Boeva: levenslang gamer

13 augustus 2019
© Radio 1
Jongeren tussen 12 en 23 gamen gemiddeld 11 uur per week. Dat bleek uit een rondvraag van de Onafhankelijke Ziekenfondsen bij een kleine 1000 jongeren een paar weken geleden. William Boeva is al een beetje ouder, maar ook nog steeds fervent gamer. "Levenslang gamer", zo noemde hij zichzelf in #weetikveel.

Gamen is flink ingeburgerd : zes op de tien gamen op hun smartphone of tablet en vier op de tien spelen weleens een spelletje op de pc of spelconsole. Een paar weken geleden ging een 16-jarige tiener uit Pennsylvania met een kleine 2,6 miljoen euro lopen op de eerste wereldbeker Fortnite, een populair computerspel. Games zijn Big Business.

Donald Trump noemde in een toespraak videogames als een oorzaak van het wapengeweld in Amerika. Trump zei dat er een einde moet komen aan "het verheerlijken van geweld" in de Amerikaanse samenleving, zoals in "de gruwelijke videogames die nu alledaags geworden zijn".

Hoe zit het met dat gamen? Onschuldig? Gevaarlijk? We vroegen het aan William Boeva, stand up comedian, presentator Boeva | The Games (Ketnet). 

Bekijk de integrale uitzending:

Lees ook: