"Games mogen als kunstvorm beschouwd worden"

12 mei 2015
De Bende van Annemie toont aan dat alles wat er in de buitenwereld gebeurt meer met de luisteraar te maken heeft dan hij zelf denkt. Dagelijks nodigen we ook een bekend iemand uit met wie we dezelfde oefening maken.

Vandaag was onze nieuwsman schrijver Joost Vandecasteele.

Hij las in Het Belang van Limburg dat de milieuraad van Zonhoven het werk van afvalkunstenaar Toon Eerdekens beu is. De man hangt al jaren plastic flesjes, die hij in de bermen vindt, in de bomen uit protest tegen de vervuiling. Joost Vandecasteele vindt het jammer dat zo'n acties ludiek moeten blijven en dat men van echt engagement al snel genoeg heeft. Dat ondervindt hij zelf ook; er werd hem meer dan eens gevraagd om 'niet te veel tegen de schenen te schoppen'. 

Als tweede nieuwsfeit koos Joost Vandecasteele voor een stuk over 'Games to the next level' in Rekto/Verso. Hij is zelf een verwoed gamer en meent al lang dat deze computerspelletjes als kunstvorm beschouwd mogen worden. Ook games hebben vaak interessante verhaallijnen en personages. Bovendien speel je als gamer ook zelf mee in het verhaal, dat is echt een meerwaarde. 

Beluister de uitzending: