Geen cash op zak? Zo kan je ook betalen!

3 september 2018
Elektronisch betalen zit in de lift. Vooral oudere mensen houden nog vast aan cash geld voor het doen van hun betalingen, maar anno 2018 zijn er talloze andere manieren om handig én veilig je rekeningen te betalen.

1. Kaartlezer

Met de klassieke kaartlezer kan je makkelijk online betalingen verrichten. Voor het afrekenen aan de kassa van de supermarkt is het niet handig, maar om je maandelijkse facturen te betalen, is dat wél. Wat je nodig hebt is een computer met internetverbinding, je bankkaart en een kaartlezer. Via de website van je bank word je wegwijs gemaakt richting het overzicht van jouw rekeningen en kan je overschrijvingen doen.

2. Contactloos betalen

Contactloos betalen raakt alsmaar meer ingeburgerd. Het systeem is eenvoudig: je houdt je bankkaart in de buurt van de betaalterminal en klaar is kees. Geen kaart meer in het machine invoeren, geen pincode meer invoeren. Het systeem werd in het leven geroepen voor het betalen van kleine bedragen. Zo kun je slechts tot 25 euro op deze manier betalen.

3. Bancontact-app

Toegegeven, je hebt er een smartphone voor nodig, maar dat is bij meerdere betaalopties het geval. Door het scannen van een QR-code kan je makkelijk, snel én veilig je rekeningen vereffenen. Heel wat webshops geven ook al de optie om een QR-code te scannen bij het afrekenen van een bestelling en dat gaat een pak sneller dan met de klassieke kaartlezer.

4. Payconiq

Ook Payconiq is een mobiele betaalapplicatie. Uit een lijst van deelnemende handelaars en vrienden kies je diegene uit waaraan je moet betalen, je tikt het verschuldigde bedrag in en schrijft het bedrag over na het invoeren van je pincode. Ondertussen bieden zij ook een QR-code aan die je kan inscannen, om nog sneller te kunnen betalen. Payconiq wordt vaak gebruikt door kleine handelaars, die het aanbieden met Bancontact vaak iets te duur vinden.

Welke betaalmogelijkheden gebruik jij nog?