Hautekiet
Geen drie sterren voor hygiëne
vr 23 jan. - 7:33
De Standaard onderzocht de verslagen van inspecties bij restaurants in Brussel en Vlaanderen die twee of drie Michelinsterren hebben of die in de GaultMillau-gids vermeld worden met een score van 17 of hoger.
De meeste inspecties gebeuren in 2012, 2013 of 2014. De meeste opmerkingen die het FAVV had gingen over de keuken: de vloeren, muren en plafonds waren niet in goede staat of konden niet gemakkelijk ontsmet en schoongemaakt worden.
Ook op de technische installaties kwamen opmerkingen: niet alle keukens waren voorzien van voldoende koelkasten of diepvriezers met thermometer.
De topchefs reageren met gemengde gevoelens op de inspectieverslagen. "Ik ben voorstander van strenge hygiënregels, maar perfectie bestaat niet", zegt Johan Segers ('t Fornuis) in De Standaard.
De Standaard-journaliste Maxie Eckert reageert.
REAGEER!
Het is niet eenvoudig om de inspectieverslagen op te vragen bij het FAVV. Vind je dat je als klant gemakkelijk moet kunnen opzoeken welke beoordeling een restaurant kreeg?
Als de verslagen gemakkelijk te raadplegen zouden zijn, zou jij die dan inkijken? En zouden de verslagen je restaurantkeuze beïnvloeden?
Foto © Alpha