Geen plaats in Brusselse Nederlandstalige scholen?

13 januari 2016
Nog tot 27 januari kunnen ouders in Brussel hun kind in het Nederlandstalig onderwijs aanmelden. Broers en zussen hebben voorrang en mochten zich al aanmelden in oktober. In veel scholen is er nu al geen plaats meer. Hoe problematisch is het tekort aan plaatsen? Hautekiet zoekt jouw verhaal.

Op de website van het Lokaal overlegplatform Brussel (LOP) wordt duidelijk dat veel scholen nu al geen plaats meer hebben voor kinderen in de onthaalklas, en op sociale media regent het klachten van ouders die wanhopig op zoek zijn.

Els Lenaerts van Ieder Kind een Stoel neemt het woord in Hautekiet.

 

REAGEER

Ben jij zelf zo’n Brusselse ouder, wanhopig op zoek naar een school? Of ondervond je in het verleden problemen door het plaatsgebrek in de Brusselse scholen?

Maanden stress wegens 'overal ongunstig geordend'? Niet durven verhuizen wegens onzekerheid over plek op school? Ongewild uit Brussel vertrokken wegens schooltoestanden? Laat het ons weten!

 

Lees ook

Elke ochtend doet Gijs ‘de ronde van Brussel’ om zijn drie jonge kinderen, naar drie verschillende (!) locaties te brengen. (Hautekiet)

 

Ieder Kind Een Stoel from growfunding/bxl on Vimeo.

 

Foto bovenaan © woodleywonderworks