Geen tijd om op al je berichten te antwoorden? Deze app doet het voor jou

16 februari 2018
Wil jij dat een robot antwoordt op je berichten in WhatsApp of Facebook als jij geen tijd of zin hebt? Binnenkort kan het met Reply, dat uitgewerkt wordt door Google.

Hoe fel staan we voor zo'n app te springen? Tech-expert Clo Willaerts denkt dat de app zeker toekomst heeft. “Als Google het niet doet, zal een andere app hetzelfde proberen”, denkt ze. “Gebruiksgemak is waarmee bedrijven als Google of Facebook ons willen binnentrekken. Als iets ons de illusie geeft dat we tijd en moeite besparen, gaan we dat uitproberen.”

Voor alle duidelijkheid: de app verstuurt de berichten niet zonder jouw goedkeuring. “Je kan uit drie voorstellen de leukste kiezen. Het werk een beetje zoals de emoji’s waarbij je uit de laatst gebruikte kan kiezen.”

Voorgebakken antwoorden worden gecreëerd op basis van de context

Net als bij de meeste telefoontoestellen, waar je uit standaardberichten kan kiezen als je niet kan opnemen. “Het nieuwe is dat de voorgebakken antwoorden gecreëerd worden op basis van de context. Gaat het om een reservatie in een restaurant, een sollicitatie- of persoonlijke gesprek?”

Daarom kan de app toegang krijgen tot andere apps op je smartpone, zoals je agenda. “Zoals bijna alle apps zal het weten met wie we praten”, aldus Willaerts. "Het is een poging van Google om zich op een plek te wringen waar ze zwak staan, dat van de messenging apps."

Lees meer

Radio 1 Select