Geen Vlaamse uitgever voor het boek van Paul Magnette?

28 april 2011

Demissionair Minister van Energie Paul Magnette (PS) heeft gisteren in de Senaat zijn boek "Grandeur et misère de l'idée nationale" voorgesteld. In oktober 2010 gaf Magnette aan de ULB al een lezing met dezelfde titel.

Nu heeft hij zijn visie op het nationalistische gedachtegoed in een boek gegoten na gesprekken met columnist en journalist Jean Sloover. En die visie is vanaf vandaag dus in boekvorm te bekomen. Let wel, enkel de franstalige editie die uitgegeven is door Luc Pire.

De Nederlandstalige versie is vanaf volgende week alleen online verkrijgbaar, want naar verluidt vond Magnette geen Vlaamse uitgever voor zijn ideeën over het heil en onheil van het nationalistische gedachtegoed. Dat wordt vandaag toch beweerd in de sociale media.

Bon, voor de duidelijkheid en enkel daarvoor luidt de vraag "Loopt de Vlaamse uitgeverswereld aan het handje van de NV-A?". Uit journalistieke overwegingen stellen we die aan een Vlaamse uitgever die 'Heil en Onheil van het nationalistische gedachtegoed' aangeboden kreeg.