Geert Wilders verbolgen over anti-PVV-filmpje met kinderen

21 februari 2011

De context: op dinsdag 2 maart zijn er in Nederland Provinciale Statenverkiezingen. Daar bestaat - zoals bij ons - doorgaans weinig animo voor. Toch zijn de Provinciale Staten van landelijk belang, de statenleden kiezen namelijk de leden van de Eerste Kamer ( = onze senaat).


Het filmpje: de site tegenstemwijzer.nl wil VVD- en CDA-stemmers overhalen om niet op die partij te stemmen, om zo de gedoogcoalitie te fnuiken. We hadden eerlijk gezegd onze buik een beetje vol van kinderen die in reklamespotjes volwassenentaal spreken, maar het idee om een aantal uitspraken van Geert Wilders in de mond van kinderen te leggen is ronduit briljant.

De reactie: Wilders liet weten dat hij kinderen die dingen zeggen als "Tuig, dat is het gewoon", "de Islam is een achterlijke cultuur", "We verkopen ons land aan de duivel die Mohammed heet, en niemand doet er iets aan" ... 'walgelijk' vind. "Ik dacht dat ik al veel had gezien, maar dit slaat alles," zei hij in het tv-programma Uitgesproken WNL. Hij vindt het uiteraard vooral erg voor de kinderen, "die worden ingezet voor een politiek doel".

Lees en beluister ook:

Radio 1 Select