"Geld geeft meer mogelijkheden, zelfs als het over verdwenen kinderen gaat."

22 november 2016
Als de Kasteelmoord ons één ding leert, is het wel dat wie veel geld heeft sneller dingen gedaan krijgt. Dat is geen nieuw verschijnsel volgens Ludwig Verduyn. "Geld geeft macht en kennis waar de 'gewone' man nooit aan kan"

Ludwig Verduyn, auteur van onder andere De 200 rijkste Belgen en ex-journalist bij De Morgen, zag het fenomeen al in de jaren 90. Carine Russo, de mama van één van de meisjes die ontvoerd werden door Marc Dutroux, zocht veertien maanden naar haar dochter zonder steun van de politie. Op een bepaald moment kreeg Carine Russo spontaan informatie binnen waar de politie weinig of niets mee deed. Russo schakelde dan maar andere mensen in, waaronder Verduyn, om haar te helpen die informatie na te trekken.

Rond dezelfde periode werd Anthony De Clerck ontvoerd. De familie De Clerck had een groot vermogen en door dat vermogen in te zetten, kon de politie de ontvoerders al na een paar dagen traceren. Het maakt volgens Verduyn duidelijk dat je door een vermogen te hebben, je andere mogelijkheden hebt. 

Radio 1 Select