Gella Vandecaveye's gouden tip voor wie het nieuwe jaar induikt

6 januari 2018
Duizenden mensen springen straks in het ijskoude water voor de jaarlijkse Nieuwjaarsduik in Oostende. Onder hen ook ex-judoka Gella Vandecaveye. "Op zich zijn er wel leukere zaken, maar het is een fantastische belevenis."

Het is ondertussen een jaarlijkse gewoonte voor velen en ook voor Gella Vandecaveye: de Nieuwjaarsduik in Oostende. "Het is een aparte manier om het nieuwe jaar in te duiken", zegt de ex-judoka in De ochtend.

"Op zich zijn er leukere dingen dan te duiken in het ijskoude water, maar het gaat om het volledige plaatje. Het is een fantastische belevenis. Je laat je meedrijven door het enthousiasme daar. We zitten zo hard in een dagelijkse sleur, dat je wel eens uit de band moet springen."

Kleed je op voorhand heel warm, dan raakt je lichaam wat oververhit

Volgens Vandecaveye is het belangrijk om je voor de "duik" warm te kleden. "Op die manier raakt je lichaam wat oververhit", zegt ze. "Dan ga je heel kort in het water en ga je ook eens kopje onder. Je moet daar geen kwartier in blijven. Geniet, gil en ga uit de bol. Eens je het water weer uit bent, moet je je zo snel mogelijk weer warm aankleden. Da's echt belangrijk, want bij mijn eerste editie ben ik onderkoeld geraakt."

Gil, geniet en ga uit de bol

De Nieuwjaarsduik vindt om 15 uur plaats op het strand van Oostende, ter hoogte van De Drie Gapers.

Herbeluister het fragment hier vanaf 1.26 uur.

Bron: vrtnws.be