Geluk en antidepressiva: een onmogelijke combinatie?

8 juni 2016
Deze week lanceren VRT Nieuws en Indiville een enquête over het geluksgevoel van de Vlamingen. Liefde, werk, het weer... het lijken allemaal vanzelfsprekende invloeden op ons geluk. Maar hoe zit dat met medicatie?
Nee, ik ben niet gelukkig. Ik heb momenten dat ik terug blij kan zijn om iets en dat vind ik al fantastisch. Maar gelukkig… ik weet eigenlijk ook niet wat dat betekent. Ik ben het alleszins niet, en dat is dik oké.
Riadh Bahri

Riadh Bahri beschrijft hoe hij zich voelt nu hij medicatie neemt voor zijn depressie: veel beter dan vroeger, maar gelukkig? Nee, dat is hij niet. 

Bijna 1 op 4 Belgen slikt dagelijks slaapmiddelen en/of antidepressiva. De medicatie helpt hen om negatieve gevoelens te onderdrukken, maar dat betekent niet altijd dat positieve gevoelens gestimuleerd worden. Kan je gelukkig zijn als je antidepressiva gebruikt? Of heb je het net nodig om geluk te kunnen ervaren? VRT nieuws en Indiville peilden in hun enquête over liefde & geluk naar het gebruik van psychofarmaca bij de Vlaming en wat de invloed daarvan is op het geluksgevoel.

Reageer!

Heb jij ervaring met slaappillen, antipsychotica en/of antidepressiva?
En ben je gelukkiger met of zonder pillen?