"Gemeentebestuur, denken jullie ook eens aan de buurtbewoners in plaats van enkel aan de vrachtwagens?"

7 februari 2017
Voor luisteraar Andres Urban is er geen twijfel mogelijk: de N16 Mechelen-Willebroek is de meest frustrerende file van Vlaanderen. In de minuut bij Hautekiet laat hij zijn frustraties de vrije loop.
Er was eens de N16, de Koning boudewijnlaan tussen Mechelen noord en de A12 in Willebroek. Redelijk kalm maar door de vele distributiebedrijven wordt deze baan een volledige chaos.
Beste politici of gemeentebesturen denk even na voor dat jullie distributiebedrijven toelaten op industrieterreinen. Door deze bedrijven wordt onze omgeving bijna niet meer leefbaar met de auto en met de fiets wordt het ook gevaarlijk. Maar vooral: denk goed na over de juiste infrastructuur tussen Mechelen Noord en de A12 tijdens de piekuren en iets minder tijdens de dag.
Voor deze kleine vijf kilometer met enorme wachttijden begint de miserie al bij het Battelcomplex. Op de baan zijn er drie lichten en één in het bijzonder, op de brug over de Zenne dat op elke moment door fietsers aangestoken wordt, zorgt er voor dat het gemiddelde wachttijd nog stijgt. 
Ik begrijp dat economische redenen de voorrang moeten krijgen maar denk goed na voor de buurtbewoners van Heffen ,Leest en Tiseslt, die moeten ook op de baan. 
Ik dank al ons gemeentebestuur voor hun collaboratie.

Radio 1 Select