Genetisch Gemanipuleerd Groen

4 april 2015

Er staat een waslijst van organisaties en goede doelen op de website van Stijn Bruers waar hij zich voor heeft ingezet. Indrukwekkend. Stuk voor stuk acties die met milieu en met mensenrechten te maken hebben.

We hebben hier te maken met iemand met een gezonde dosis engagement. Het hart aan de linkerkant, en door en door groen. (Noot aan mezelf: deze week vegetarisch koken in de Interne keuken.)

Eén valse noot. Stijn Bruers is niet tegen genetisch gemanipuleerde gewassen. En dat is vreemd. Herinner u de aardappeloorlog in Wetteren een paar jaar geleden, waar milieu-activisten GGO-aardappelplantjes uit de grond gingen rukken. Iemand met het profiel van Stijn verwacht je daar.

Niet dus. Stijn Bruers is behalve groene jongen ook doctor in de fysica én in de moraalwetenschappen. Dus onderzoekt hij de argumenten van de beide partijen. En zijn conclusie is genuanceerd. Zo genuanceerd dat hij twee dingen denkt: laat die aardappelen maar groeien daar op dat Wetterse testveldje, en laat me die waslijst goede doelen maar op mijn site publiceren, anders gaan ze denken dat ik geen groene jongen ben.

Want dat is hij dus wel.


 

Nu beluisteren? Klik hieronder. Downloaden? Hier rechtsklikken en Opslaan als...