GentInSight wil een duidelijk signaal geven: "de vluchtelingenpolitiek van Europa is niet goed"

10 januari 2018
Hautekiet laat in januari 18 mensen aan het woord die dit jaar een stap zetten in het onbekende, die dingen anders willen aanpakken in 2018. Een van hen is Marjolein Moreaux. Zij wil komend jaar samen met een groep Gentenaars een duidelijk signaal geven aan de Europese politici: "wij gaan niet akkoord met met de manier waarop jullie vluchtelingen behandelen".

Marjolein is lid van GentInSight, een groep geëngageerde mensen uit Gent. Zij willen in 2018 duidelijk laten weten aan de Europese politici dat ze niet akkoord gaan met de manier waarop Europa zijn grenzen bewaakt en omgaat met vluchtelingen.

Op 3 maart organiseert GentInSight 'Fort Gravensteen onder vuur', een volksfeest en een flashmob aan het Gravensteen in Gent. Feest, want de organisatoren vinden dat de vluchtelingenproblematiek al te vaak negatief in het nieuws komt. GentInSight wil aantonen dat burgers met positieve oplossingen voor de problemen kunnen komen.

Er wordt die dag een clip opgenomen die later op de sociale media zal geplaatst worden om de boodschap van GentInSight duidelijk te maken.

Reageer

  • Deel jij de bezorgdheid van GentInSight en vind jij ook dat Europa op de verkeerde manier omgaat met vluchtelingen?
  • Of vind je het project misschien wat naïef?