Gerda Dendooven

20 juli 2012
Gerda Dendooven is één van de beste illustratoren van Vlaanderen. Van Boekenpauw tot Boekenpluim, van Gouden Uil tot Cultuurprijs: illustrator Gerda Dendooven won ze allemaal. Gerda houdt van een hoek af, en van duidelijke meningen. Mooi meegenomen voor een gesprek van 2 uur lang, in Touché

Gerda Dendooven is een van de beste illustratoren van Vlaanderen. Inleving in de wereld van kinderen, humor en lef zijn haar handelsmerk. 

Dendooven won heel wat prijzen: van Boekenpauw tot Boekenpluim, van Gouden Uil tot Cultuurprijs, van Zilveren Griffel tot Gouden Penseel. Ze illustreert niet alleen boeken en krantenmagazines, maar schrijft ook zelf verhalen en theaterstukken. De inspiratie voor haar fantasiewereld -zegt ze zelf- “kom ik overal tegen: op straat, bij de bakker, in het zwembad of bij mensen … waar een hoekje af lijkt te zijn.”

Gerda heeft over veel een duidelijke mening: "We zijn vergeten dat schoolplicht een recht is, en we de plicht hebben dit beter aan te pakken. De leerling evengoed als de leerkracht. En niet alleen voor de goede punten.", schreef ze in een Open Brief aan Onderwijsminister Pascal Smet in 2011.

Mooi meegenomen, die duidelijke meningen, voor een gesprek van 2 uur lang, met Kobe Ilsen, in Touché.